top of page

SKUPINSKA VADBA JOGE​

 
Joga je odlična komplementarna vadba vsem profesionalnim in rekreativnim športnikom, ki pri svojih treningih zelo obremenjujejo določene mišične skupine in sklepe (tekači, smučarji, triatlonci, plavalci, plezalci, pohodniki ipd.).

Težavnost: lažja do srednja
Stil: hatha flow
Potek vadbe:
Uro začnemo s kratkim umirjanjem misli in osredotočenostjo na dihanje. Del ure namenimo dihalnim vajam (pranajama) s katerimi izboljšujemo tudi vitalno kapaciteto pljuč. Nadaljujemo z ogrevanjem, v katerega ponavadi vključimo tudi Pozdrav soncu (ki se ga naučimo skupaj). Osrednji  in največji del vadbene ure je namenjen izvajanju jogijskih položajev (asan) s katerimi mišice nežno raztezamo, daljšamo, krepimo (npr. raztezanje zadnjih stegenskih mišic - tekači in kolesarji), povečujemo gibljivost v sklepih (npr. ramenskega obroča - plavalci), izboljšujemo ravnotežje in krepimo mišice trupa. Zadnji del ure namenimo končnemu sproščanju in kratkim sprostitvenim tehnikam s katerimi povečujemo koncentracijo in poglabljamo sprostitev.
Vadbe so sestavljene tako, da se lahko pridružite kadarkoli do zapolnitve prostih mest. Predhodne izkušnje niso potrebne. Prijava je obvezna.

Urnik >  SREDE  19:30-20:45

Lokacija: Bežigrajska cesta 7 (dvorana nad trgovino Tripex pri City centru)

Vadnina >

(za udeležbo na vadbi joge ni potrebno, da ste član ŠRK Celje)

Vadbo vodi: Katja Tuš (učiteljica hatha joge)

Za prijave in dodatne informacije in pokličite na 070 946 646 ali pišite na lotus.yoga.sport@gmail.com ali pobrskajte po www.lotusyoga.si

bottom of page