top of page

INDIVIDUALNO UČENJE PLAVANJA

Na voljo so individualni tečaji za neplavalce in slabe plavalce ali individualne ure plavanja za plavalce, ki želijo nadgraciti svojo plavalno tehniko pod vodstvom izkušenega učitelja.

x

INDIVIDUALNI TEČAJ PLAVANJA

Je program primeren za neplavalce do slabe plavalce, ki do sedaj niso imeli veliko izkušenj s plavanjem. Z individualnim pristopom, se skozi tečaj prilagajamo nivoju plavalnega znanja tečajnika. Zaradi zagotavljanja napredka in učinkovitega učenja plavanja je potrebna doslednost in redna vadba. Iz tega razloga so tečaji časovno omejeni in začrtani tako, da vadeči vadi minimalno 2x do 4x tedensko.  Za termin oz. uro tečaja se tečajnik in vaditelj dogovarita za najmanj en teden vnaprej. Tečaj se izvaja na zimskem ali letnem bazenu Celje.

Namenjen je:​

- neplavalcem (neprilagojenim in prilagojenim na vodo),

- polplavalcem ali slabim plavalcem,

- plavalcem začetnikom,

- vsem s strahom pred vodo,

- vsem, ki želijo skozi individualen pristop hitreje in učinkoviteje napredovati

(Ne veste kaj kateri opis nivoja plavalca pomeni? Oglejte si našo razlago na strani PLAVANJE > )

​​

S pravilnim pristopom in vajami je učenje plavanja uspešno in zabavno. Tečajnik spozna lastnosti vode in gibanje v njej tako, da v njej uživa. Ko pridobi potrebno samozavest, ko zaupa vodi, hitro in brez težav nadgrajuje znanje plavanja glede na svoje cilje.

Dodana vrednost tečaja je, da en učitelj plavanja vodi le enega tečajnika ali po želji dva tečajnika. Prednost te vadbe je v tem, da se lahko učitelj in tečajnik sproti dogovarjata in prilagajata program dela, ki kar najbolje ustreza tečajniku.

Na voljo je 8 urni tečaj, ki se izvaja vsaj 2x do 3x tedensko. Ure je potrebno koristiti v največ 3 tednih. V kolikor boste potrebovali več ur se dokupi nov tečaj.

Vse ure tečaja je potrebno koristiti v določenem obdobju. Čas koriščenja tečaja je 6 mesecev od nakupa, v primeru darilnega bona pa 12 mesecev.

Cenik >

V ceno tečaja so vključeni tečajnina in vstopnini na bazen za vadečega in vaditelja.

Urnik >

Vaditelj se s tečajnikom dogovori o urniku ob prijavi ali pa najkasneje na začetni uri.

POZOR! Odpoved termina

Čas učitelja je njegov prihodek in je kot tak omejen. Če morate spremeniti dogovorjeno vadbo ali jo odpovedati, prosimo storite to brezplačno najmanj 48 ur prej. Pri odpovedi manj kot 24 ur ali v primeru neprihoda se obračuna celoten čas dogovorjenega termina.

Prijava

Preko spodnjega spletnega obrazca ali na srkcelje@gmail.com

Kratka predstavitev tečaja:​

Hitrost osvajanja plavalnih tehnik in napredovanje skozi tečaj je različen od posameznika do posameznika. Odvisen tečajnika samega in od njegovih/njenih zastavljenih ciljev, telesne pripravljenosti, gibalnih predispozicij tečajnika, časa, ki je morebiti potreben za premoščanje strahu pred vodo ipd. Zelo težko je vnaprej oceniti koliko ur je potrebnih za osvojitev želenih plavalnih znanj. Povprečen neplavalec potrebuje nekje od 12 do 20 ur za osvojitev osnovnih tehnik plavanja prsno in kravl.

Pri postopku učenja plavanja sledimo naslednjim korakom:

1. Prilagajanje na vodo kot osnovno izhodišče za kasnejše učenje tehnik plavanja:

​- prilagajanje na upor vode,

- potapljanje glave,

- gledanje pod vodo,

- izdihovanje v vodo,

- plovnost,

- drsenje. 

2. Učenje osnovnih tehnik plavanja:

​- »prsno«

- »kravl«​

INDIVIDUALNE URE/VADBA PLAVANJA

Je primerna je za povprečne plavalce ali plavalce začetnike, ki imajo osnovno plavalno znanje vsaj dveh plavalnih tehnik in lahko preplavajo 25m v kosu brez pavze ter si želijo individualno vodene vadbe skozi katere bodo izboljševali plavalno tehniko in plavalno kondicijo. Program se prilagaja potrebam, željam in ciljem posameznika. O urniku se vadeči in vaditelj usklajujeta sproti in najmanj za en teden vnaprej. Učenje plavanja se izvaja na zimskem ali letnem bazenu Celje.

Cenik >

​V ceno NI vključena vstopnina za vadečega, je pa vključena vstopnina za vaditelja. Informativna cena vstopnine na bazen je 5,50 eur (se lahko spremeni neodvisno od nas). 

Urnik >

Vaditelj se s tečajnikom dogovori o urniku ob prijavi ali pa najkasneje na začetni uri.​

POZOR! Odpoved termina

Čas učitelja je njegov prihodek in je kot tak omejen. Če morate spremeniti dogovorjeno vadbo ali jo odpovedati, prosimo storite to brezplačno najmanj 48 ur prej. Pri odpovedi manj kot 24 ur ali v primeru neprihoda se obračuna celoten čas dogovorjenega termina.

Prijava

Preko spodnjega spletnega obrazca ali na srkcelje@gmail.com

Please reload

Individualn vadba plavanja
bottom of page