ŠPORTNO REKREATIVNI KLUB CELJE

Dobrova 28

3000 Celje

 

Davčna številka: 31139396

TR SI56 6100 0001 4892 369


odprt pri Delavska hranilnica

 (BIC HDEL SI 22)

srkcelje@gmail.com

 

051 238 531 

 

POVEŽIMO SE

 

  • Facebook Clean
  • Google+ Clean
  • YouTube Clean

Copyright 2018 Športno rekreativni klub Celje                                                                                            Pravno obvestilo  I  Piškotki   I

       

TEKMOVALNI TRIATLON

 

Triatlon je športna disciplina, ki vključuje neprekinjeno dokončanje treh zaporednih vzdržljivostnih športnih disciplin plavanja, kolesarjenja in teka. Moderna doba se je pričela leta 1974 v ZDA. Od Sydneya leta 2000 pa je triatlon tudi olimpijski šport

Trening tekmovalnega triatlona

Trening triatlona je zelo zanimiv in kompleksen, saj je treba obvladati tri različne discipline, ki se v veliki meri med sabo izključujejo glede na optimalno telesno konstitucijo primerno posamezni disciplini. 

 

V klubu vzgajamo mlade tekmovalce za nastope v kratkem triatlonu. Torej v disciplinah šprint in standard triatlon, v katerem se tekmuje tudi na Olimpijskih igrah. Imamo mladinsko in člansko selekcijo. Pristop k trenažnemu procesu je možen ob dopolnjenemu 8. letu starosti. Od tekmovalcev se zahteva predanost k športu, vestnost in organiziranost. Tekmujejo na vseh uradnih tekmovanjih v Sloveniji in v tujini ter so deležni podpore, ki jo potrebujejo tekom svojega razvoja.

 

V klubu imamo mnogo kategoriziranih športnikov, članov slovenske triatlonske reprezentance, ki uspešno zastopajo barve kluba ter slovenske reprezentance na domačih in mednarodnih tekmah.

 

V sezoni 2015 smo z moško ekipo prvič v naši zgodovini postali EKIPNI DRŽAVNI PRVAKI Slovenije v triatlonu! To lovoriko smo uspešno obranili tudi v letu 2016 in 2017. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naši najboljši tekmovalci uspešno nastopajo na tekmah za svetovni pokal in mednarodnih prvenstvih!

V kolikor imate predznanje iz plavanja ali teka in si želite preizkusiti v triatlonu ali ugotoviti, če imate potreben talent za ta šport potem ste vabljeni, da nas kontaktirate, da opravimo preizkus in se morebiti priključite našim športnikom pri trenažnem procesu.

 

KRATKI TRIATLON 

 

Za vrhunske rezultate je potrebna predvsem hitrost. Dobro plavanje je predpogoj za vidnejše rezultate. Treningi postopoma potekajo vsakodnevno in večkrat na dan. 

Razporeditev treningov mladincev:

PLAVANJE: 5-8x tedensko

KOLESARJENJE: 0-2x tedensko

TEK: 2-3x tedensko

Razporeditev treningov članov:

PLAVANJE: 4-6x tedensko

KOLESARJENJE: 2-4x tedensko

TEK: 4-5x tedensko

V splošnem discipline v triatlonu delimo na:

a) KRATKI TRIATLON (standardni oziroma olimpijski)

Je navišji rang oziroma najbolj konkurečno tekmovanje v svetu triatlona. Najboljši triatlonci na svetu se vsake 4 leta pomerijo na OLIMPIJSKIH IGRAH. Tu lahko nastopi le 55 najboljših na svetu, ki se pred tem morajo kvalificirati skozi kontinentalni (evropski) in svetovni pokal.

 

Razdalji v katerih se tekmuje: 

- sprint razdalja: 750 m plavanja, 20 km kolesarjenja, 5 km teka

- olimpijska razdalja (tudi mednarodna ali standardna ali kratka razdalja): 1500 m plavanja, 40 km kolesarjenja, 10 km teka

 

 

b) DOLGI TRIATLON

So vse daljše različice triatlona, kjer pride do izraza ultra vzdržljivost. Mnogi vrhunski tekmovalci se ponavadi po končani karieri v kratkem triatlonu preizkusijo še na daljših razdaljah, kjer pa je konkurenca dosti manjša. Tekmovanja potekajo pod svetovno organizacijo ITU ter nekaterimi zasebnimi med katerimi sta najbolj znani Ironman ter Challenge. Tekmovanja so zelo popularna saj lahko rekreativci tekmujejo na isti progi kot profesionalci le nekaj minut za njimi.

 

Delijo se na:

- srednje razdalje: (tudi polovična ali dolga razdalja): 1.9 km plavanja, 90 km kolesarjenja, 21.1 km teka ali 4 km plavanja, 120 km kolesarjenja, 30 km teka

- dolge razdalje: (ultra ali ironman razdalja): 3.8 km plavanja, 180 km kolesarjenja, 42.2 km teka

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now