top of page

Šola triatlona za otroke

Program je namenjen osnovnošolcem od 7. do 14. leta. Triatlon je zelo zabaven šport. Združuje namreč kar tri najpopularnejše rekreativne športe v Sloveniji. Otroci se v programu seznanijo s športno disciplino triatlon, ki jo sestavljajo plavanje, kolesarjenje in tek. Prednost triatlona v primerjavi z istimi disciplinami posamično je pestrost, izvajanje polovice vadb na prostem in aktivno druženje s sovrstniki.

 

V vadbenem programu se posvečamo predvsem plavanju in teku. Skozi prijetno druženje in športno aktivnost dajemo poseben poudarek na pravilni tehniki. To služi tudi kot dobra osnova pri nadaljnjem udejstvovanju v tem športu. Brez pretiravanj pa bi lahko rekli, da triatlon vključuje še »četrto disciplino«, ki jo imenujemo menjava in je namenjena prehodu iz ene discipline v drugo.  Tudi temu posvečamo pozornost na vadbah. Pogoj za vpis je znanje vsaj ene plavalne tehnike in osnov vožnje s kolesom.

 

Cilji
  •  aerobni telesni razvoj otroka

  •  osvojitev pravilne tehnike v vseh bazičnih disciplinah 

  • izobraževanje za bodoče strokovno delo v športu

  • Možen je tudi prehod v tekmovalni šport.

 

 

OPIS PROGRAMA

 

Tek

Vadba poteka na prostem pod vodstvom trenerja triatlona ali atletike. Na vadbi, poleg pravilne tehnike teka učimo tudi pravilno izvajanje ogrevanja in raztezanja, ki sta zelo pomembna dela samega vadbenega procesa. Vse to skušamo otrokom približati na zabaven način in skozi igro.

 

Plavanje

Vadbe potekajo na bazenu v Celju pod vodstvom trenerja triatlona ali plavanja na bazenu v Celju. Na plavanju se na zabaven in dinamičen način otroci naučijo pravilnega plavanja treh tehnik: prsno, kravl, hrbtno.

 

Kolesarjenje

Zagotavljanje varnosti otrok je najpomembnejše, zato izvajamo program kolesarjenja na avtomobilskem poligonu. Za termin se starši predhodno dogovorimo, v času programa pa načrtujemo kolesarjenje 2 do 3-krat. Pogoj za udeležbo je svoje kolo in znanje osnov vožnje s kolesom. 

 

 

Dodatne informacije

Za vse dodatne informacije vam je na voljo Sandi na 051 238 531 ali srkcelje@gmail.com

bottom of page